Procedure

Als je ingeschreven bent en we zien toekomst in jouw idee, dan nodigen we je uit voor een speeddate. Tijdens de speeddate heb je kort de tijd om jouw idee verder toe te lichten. Als we na de speeddate nog steeds enthousiast zijn over jouw idee, dan nodigen we je uit voor de innovatiepitch. Uiteindelijk mogen, uit alle inschrijvingen, maximaal 8 deelnemers hun idee pitchen op maandag 30 september tijdens de innovatiepitchdag. Tijdens de innovatiepitchdag presenteer je kort en bondig je idee voor een groot publiek vanuit allerlei windrichtingen. Je hebt dan 20 minuten de tijd om ons te overtuigen! Echte echte pitch dus!

Innovatiepitch 'Limburg Klaar Voor Morgen'!

Datum: 30 september 2019
Tijd: van 12:00 uur tot 18:00 uur
Locatie: Op de Brightlands Chemelot Campus, Urmonderbaan 22, 6167 RD Geleen

Presentatie

De Innovatiepitchdag wordt geleid door Veronique Bremmers en Bram Tankink.
Veronique Bremmers

Veronique Bremmers

Programma Manager Energie, Transformatie & Ontwikkeling Wonen Limburg
‘Het is mooi om iemand met een duurzaam idee een volwaardig podium te geven om zijn of haar idee werkelijkheid te kunnen laten worden.’
Bram Tankink

Bram Tankink

Voormalig Nederlands profwielrenner en Promotor Sustainability Brightlands Chemelot Campus
‘We staan voor een enorme uitdaging om de woningmarkt te verduurzamen en de energietransitie te versnellen. Vandaar onze brede aanpak over de hele waardeketen in de bouw.’
We kijken uit naar je aanmelding en wie weet word jij dit jaar de winnaar van de innovatiepitch ‘Limburg Klaar Voor Morgen’!

Reactie deelnemers vorig jaar

Eric van Duin van Hamwells
Eric van Duin van Hamwells

“Online kwamen wij de oproep van Wonen Limburg tegen. Wij hadden al een tijd gewerkt aan de Hamwells Blue, onze duurzame douche, en dachten: Dit is een perfect platform om te ontdekken of ons idee ook haalbaar is voor de grote markt. En dat bleek ook zo! Zonder dat wij erg veel ervaring hadden in de bouwwereld, werd ons product heel goed ontvangen. Dat bood ons de erkenning dat we op de goede weg waren. Tijdens de gezellige innovatiepitchdag mochten we ons idee pitchen en zijn we uiteindelijk zelfs winnaar geworden. We stapten hiermee letterlijk op de ‘rijdende trein’ van Wonen Limburg en zijn serieus onder de aandacht gebracht van bouwend Nederland.

Binnenkort installeren we in 10 woningen de Hamwells Blue. Ook mogen we de Hamwells Blue in de ‘Huurwoning van de Toekomst’ plaatsen. Uiteindelijk is verduurzamen natuurlijk wel iets dat we met zijn allen moeten doen. Als tip willen we dan ook meegeven om met een echt innovatief, betaalbaar idee te komen, zodat we Nederland een stapje duurzamer kunnen maken op grote schaal.”

Innovatie pitch
Sander Jansen van Cheappower4U
Sander Jansen van Cheappower4U

“Wij werden getipt door de firma Feenstra, een vaste ketenpartner van Wonen Limburg en ons, om mee te doen met de innovatiepitch. De aanmelding verliep heel soepel en tijdens de dag van de innovatiepitch was alles goed georganiseerd op een interessante locatie voor mensen in de energietransitie. We hebben ons netwerk hierdoor echt uitgebreid!
Ondanks dat we niet gewonnen hebben, hebben we inmiddels namelijk 2 opdrachten lopen in samenwerking met Wonen Limburg. We merken dat de samenwerkingen met verschillende woningbouw corporaties, zoals Wonen Limburg, vertrouwen schept bij onze klanten. Als gevolg hiervan hebben we nu opdrachten lopen door heel Nederland, zoals in Rotterdam, Alphen aan de Rijn en Apeldoorn. Voorheen waren we voornamelijk in Zuid Limburg actief.

Voor de toekomst blijven we graag betrokken en als tip voor nieuwe deelnemers en Wonen Limburg zou ik zeker aandacht schenken aan de financieringsmogelijkheden, zodat het product ook voor de ‘normale’ consument betaalbaar is.”

Innovatie pitch
  • innovatie pitch
  • Innovatie pitch
  • Innovatie pitch